Clicky

 
Transport Online - Containerschip 'Ever Given' blijft aan de ketting liggen

Containerschip 'Ever Given' blijft aan de ketting liggen

Containerschip 'Ever Given' blijft aan de ketting liggen
23-05-2021 16:14 | Buitenland | auteur ANP/DPA

CAÏRO - Het schip dat in maart een tijdlang het Suezkanaal blokkeerde blijft voorlopig nog aan de ketting liggen. Een Egyptische rechtbank oordeelde zondag dat het niet bevoegd was om te beslissen over de kwestie rond de inbeslagname, aldus een advocaat.

De Ever Given, die onder de Panamese vlag vaart, werd eind maart vlotgetrokken nadat het zes dagen de belangrijke vaarroute tussen Azië en Europa blokkeerde. Het schip, dat op weg was naar Rotterdam, kwam na een zandstorm vast te zitten in een van de drukste vaarroutes ter wereld.

Het 400 meter lange schip ligt sindsdien voor anker in een breder gedeelte van het kanaal. De Ever Given werd in beslag genomen vanwege onenigheid tussen de eigenaren en de kanaalautoriteit SCA over een schadevergoeding.

Nieuwe hoorzittingen

Zondag verklaarde een rechtbank in Ismailia, een stad aan het kanaal, dat zij niet bevoegd was om de zaak te behandelen. Ook werd een beroep verworpen dat door de eigenaars van het schip was aangetekend tegen de inbeslagname. Verder werd beslist de zaak door te verwijzen naar een andere rechtbank, aldus SCA-advocaat Naser Farag. De nieuwe hoorzittingen zullen volgens hem zaterdag beginnen.

Volgens de advocaten van de eigenaars van het schip heeft de SCA juist een fout gemaakt door de Ever Given op 23 maart in de waterweg toe te laten, ondanks de slechte weersomstandigheden. De kanaalautoriteit heeft herhaaldelijk ontkend schuld te hebben aan het incident. Verder noemen de eigenaren de schadeclaim van naar verluidt 916 miljoen dollar overdreven.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions