Clicky


Meeste kijkers tijdens ESF voor optreden Jeangu: ruim 6,1 miljoen

Meeste kijkers tijdens ESF voor optreden Jeangu: ruim 6,1 miljoen
23-05-2021 10:31 | Showbizz | auteur ANP

ROTTERDAM - De uitzending van de finale van het Eurovisie Songfestival trok de meeste kijkers tijdens het optreden van Jeangu Macrooy, iets voor 23.00 uur. Toen keken ruim 6,1 miljoen Nederlanders, laat de Stichting Kijkonderzoek zondag weten.

De uitzending van het songfestival trok al een recordaantal van 5,4 miljoen kijkers. De finale van het Eurovisie Songfestival werd in 2019, toen Duncan Laurence ervoor zorgde dat Nederland won, bekeken door 4,4 miljoen kijkers. "Zeker in vergelijking met de eerdere edities was het kijkgedrag tijdens de uitzending redelijk constant", meldt SKO-directeur Sjoerd Pennekamp. "Al binnen een kwartier zaten we op 5 miljoen kijkers. En mensen zapten nauwelijks weg."

Na twee uur volgde de piek van het optreden van Jeangu Macrooy, met het nummer Birth of a New Age. Opvallend is volgens Pennekamp ook hoeveel mensen er stopten met kijken nadat de uitslag bekend was gemaakt. "Normaal blijven kijkers na de uitslag nog langer hangen. Wellicht waren veel Nederlanders geen fan van de Italiaanse bijdrage."

De Italiaans rockband Måneskin won de liedjeswedstrijd. Het is de derde keer dat Italië deze prijs in de wacht sleept.