Clicky

 
Transport Online - Opnieuw grote politiecontrole in afpersingszaak De Groot Fresh Group: verdachte met wapen aangehouden [+foto's]

Opnieuw grote politiecontrole in afpersingszaak De Groot Fresh Group: verdachte met wapen aangehouden

Opnieuw grote politiecontrole in afpersingszaak De Groot Fresh Group: verdachte met wapen aangehouden [+foto's]
23-05-2021 10:18 | Criminaliteit | auteur Redactie | Esther van der Wal

HEDEL - [update 12:31 uur] De politie heeft in de nacht van zaterdag 22 mei op zondag 23 mei opnieuw een controle gehouden langs de A2. Dat gebeurde bij de afslag bij Hedel, nabij het afgeperste fruitbedrijf De Groot Fresh Group. De controle begon rond 22:30 uur in de avond en duurde tot diep in de nacht. Aanleiding voor de politieactie is de afpersing van fruithandel De Groot in Hedel. Eerder deze maand werden vier woningen beschoten in de Bommelerwaard. Tijdens de controle werden auto's gecontroleerd en de inzittenden preventief gefouilleerd.

Er is een verdachte aangehouden die een vuurwapen bij zich had. Verder werden er een wapenstok, mes en een kleine hoeveelheid hennep in beslag genomen. 

Vorige week hield de politie ook al een grote controle waarbij alle voertuigen werden gecontroleerd.

Het gebied waar de controle plaatsvond is vorige week door de gemeente Maasdriel als veiligheidsrisicogebied bestempeld en dat blijft zo tot 2 juli. Dat betekent dat de politie daar in die periode preventief mag fouilleren. Politie, gemeente en justitie hopen daarmee de daders in de afpersingszaak te pakken.

Halverwege de nacht werd door de politie een auto door de politie in beslag genomen en door een bergingsbedrijf afgevoerd. Het is de auto van de 25-jarige man die een vuurwapen bij zich bleek te hebben.

De eigenaren en oud-medewerkers van fruithandel De Groot in Hedel worden sinds de zomer van 2019 geconfronteerd met zware bedreigingen en aanslagen. Toen werd een lading cocaïne aangetroffen in een van de fruittransporten en heeft het bedrijf de politie ingelicht. Afpersers eisten door middel van sms-berichten een vergoeding voor de geleden schade van 1,5 miljoen euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions