Clicky


Slachtoffers van steekincident Amsterdam buiten levensgevaar

Slachtoffers van steekincident Amsterdam buiten levensgevaar
22-05-2021 19:37 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Alle vier de slachtoffers die naar het ziekenhuis moesten na de steekpartij in de Amsterdamse buurt De Pijp zijn inmiddels buiten levensgevaar, laat de politie weten.

Vrijdagavond werden in en bij de Ferdinand Bolstraat vijf personen neergestoken. Een van hen, een 64-jarige man uit Amsterdam, overleed. De vier andere slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. Drie van hen komen uit Amsterdam, één woont in Haarlem. De gewonden zijn tussen de 21 en 28 jaar. Tot nu toe lijkt er geen verband te bestaan tussen hen.

De politie gaat ervan uit dat één persoon, een 29-jarige man, verantwoordelijk is voor de steekpartij. De politie liet eerder weten dat er geen aanwijzingen waren voor een terroristisch motief, hoewel alle opties open worden gehouden. Enkele getuigen beschreven het gedrag van de verdachte als verward.

De woning van de verdachte is doorzocht. De politie heeft gegevensdragers en een auto in beslag genomen. De aangehouden man uit Amstelveen werd zaterdag verhoord. In het onderzoek wordt ook naar "mogelijk middelengebruik" door de verdachte gekeken. Op enkele verkeersdelicten na is hij geen bekende van politie en justitie.