Clicky

 
Transport Online - Doodgeschoten overvaller Broek in Waterland is 47-jarige man uit Frankrijk

Doodgeschoten overvaller Broek in Waterland is 47-jarige man uit Frankrijk

Doodgeschoten overvaller Broek in Waterland is 47-jarige man uit Frankrijk
22-05-2021 19:25 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - Zaterdag zijn de zes verdachten van de gewapende overval op een waardetransportauto woensdag 19 mei aan de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft de zes mannen uit België en Frankrijk voor een periode van veertien dagen in bewaring gesteld, meldt het Openbaar Ministerie.

De zes mannen worden ervan verdacht op woensdag 19 mei een waardetransportauto met edelmetalen te hebben overvallen en daarbij met automatische wapens te hebben geschoten. De politie heeft zes aanhoudingen verricht: één op de Overdiemerweg, vier in Broek in Waterland en één op de A20 bij Kralingen. De politie is nog  op zoek naar minimaal drie verdachten.

De identiteit van één van de aangehouden verdachten is nog niet vastgesteld. De overige aangehouden verdachten zijn tussen de 24 en de 40 jaar oud, drie van hen zijn afkomstig uit Frankrijk en twee uit België. Over de verdere achtergrond van de verdachten worden geen mededelingen gedaan.

Bij de schotenwisseling is één verdachte, een 47-jarige man uit Frankrijk, overleden en zijn twee verdachten gewond geraakt. Eén van hen was lichtgewond, de andere gewonde verdachte wordt nog in het ziekenhuis behandeld maar wordt daar vermoedelijk snel uit ontslagen.

De Rijksrecherche onderzoekt zoals gebruikelijk of het vuurwapengebruik door de agenten rechtmatig was.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden