Clicky

 Klopjacht op voortvluchtige militair Jürgen Conings in Belgisch park zonder succes afgerond

Klopjacht op voortvluchtige militair Jürgen Conings in Belgisch park zonder succes afgerond
22-05-2021 15:51 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - De doorzoeking van het Nationaal Park Hoge Kempen in de Belgische provincie Limburg is vrijdagavond afgerond, meldt het Federaal Parket zaterdag. In het park werd gezocht naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings. Hij is nog niet gevonden en de politie zoekt nu op andere locaties verder.

Het Federaal Parket meldt dat vrijdagavond en zaterdagochtend tien huiszoekingen hebben plaatsgevonden, onder andere bij mensen uit de privésfeer van Conings en in de woning van de man zelf.

Conings is sinds maandag spoorloos en heeft in een brief kenbaar gemaakt dat hij het gemunt heeft op virologen en "het regime". De Belgische viroloog Marc van Ranst zou een van zijn doelwitten zijn geweest.

De voortvluchtige militair verklaarde in zijn brief onder meer dat hij alleen handelt en dat het hem niet uitmaakt of hij zal sterven door "in het verzet" te gaan.

Het is inmiddels de vijfde dag dat wordt gezocht naar de 46-jarige man. In de zoektocht naar Conings zijn zijn auto, die was voorzien van een boobytrap, en zware wapens gevonden. Ook is er een tent aangetroffen, maar het is nog niet duidelijk of Conings hier verbleef.

Mogelijk zal het Nationaal Park Hoge Kempen in Maasmechelen in de komende uren weer opengaan, maar dat hangt af van de beslissing van de onderzoeksrechter, zegt de gouverneur van Limburg Jos Lantmeeters.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions