Clicky


Grote brand in Art Hotel Rotterdam onder controle

Grote brand in Art Hotel Rotterdam onder controle [+foto]
22-05-2021 00:03 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - [update] In het Art Hotel aan de Mijnsheerenlaan in Rotterdam is vrijdagavond brand uitgebroken. Volgens de Veiligheidsregio is de brand onder controle en wordt op dit moment gekeken of alle 300 gasten van het hotel moeten worden geëvacueerd. Naar aanleiding van de eerste berichten dacht de brandweer dat het hele hotel moest worden ontruimd, maar dat is nog niet gebeurd.

In het hotel zitten geen delegaties of artiesten die meedoen aan het Eurovisie songfestival in de stad. Veel Rotterdamse hotels zitten vol met het oog op de finale van het liedjesfestijn dat zaterdagavond in Ahoy plaatsvindt.

"Een aantal mensen is naar buiten gekomen, maar er zitten nog mensen op hun kamer. We zijn aan het kijken hoe het staat met de rookontwikkeling en of het hotel dan toch nog helemaal ontruimd moet worden", aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Er zijn twee mensen nagekeken vanwege het inademen van rook. Verder zijn er geen berichten over gewonden. De brand was in de wijde omtrek te zien. Hoe en waar precies de brand is ontstaan is onbekend. De brand brak uit op de derde etage van het hotel dat ligt in de buurt van de Erasmusbrug en de Maashaven.