Clicky

 
Transport Online - BYD krijgt grote order voor elektrische bussen in Turijn

BYD krijgt grote order voor elektrische bussen in Turijn

BYD krijgt grote order voor elektrische bussen in Turijn
21-05-2021 16:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

SHENZEN - BYD heeft als toonaangevende fabrikant van elektrische bussen een van de grootste orders voor elektrische bussen in Italië en de grootste elektrische bus-bestelling bestelling in Turijn binnengehaald met de bevestiging van nog eens 50 van zijn best verkochte 12 meter lange lagevloermodel voor openbaar vervoerder, GTT (Gruppo Torinese Trasporti), in de stad Turijn.

Er is ook een raamovereenkomst gesloten voor de levering van nog eens 50 BYD-modellen van 12 meter nadat de eerste leveringen zijn voltooid en de bussen in gebruik zijn genomen.

Deze grote vlootorder voor BYD is het resultaat van de nauwe en langdurige samenwerking met GTT - de belangrijkste openbaarvervoerder van Turijn - sinds de eerste levering van elektrische bussen van BYD in 2017. De stapsgewijze levering van de 50 bussen zal de derde levering aan GTT zijn van BYD met in totaal 78 voertuigen. De gefaseerde levering van de resterende voertuigen is gepland voor september. De voertuigen zullen zijn voorzien van een driedeurs carrosserie.

De eerste vier elektrische bussen werden officieel overhandigd op maandag 16 mei in het Gerbido-depot van GTT. Bij de overhandiging waren aanwezig de burgemeester van Turijn, Chiara Appendino; de CEO van GTT, Giovanni Foti; en de wethouder voor Transport, Maria Lapietra. De bussen zullen in eerste instantie worden ingezet op routes 58 en 71 in de stad.

Meer dan 60 elektrische bussen van BYD zijn momenteel in gebruik in heel Italië en presteren betrouwbaar op drukke routes in de steden Turijn, Novara, Alessandria, Milaan, Padua en Messina, en andere kleinere steden. De elektrische bussen van BYD hebben tot nu toe in Italië samen meer dan zeven miljoen elektrische kilometers afgelegd, waarmee meer dan 7.000 ton CO2-uitstoot van gelijkwaardige dieselvoertuigen is bespaard.

Het merendeel van de bussen zal in de EU worden gebouwd in de speciale productiefaciliteit van BYD in Komárom in het naburige Hongarije. Nogmaals, ondanks COVID-19-beperkingen, heeft BYD steeds hard gewerkt om de vooraf overeengekomen productie- en leveringsschema’s te halen en om zo te voldoen aan de strenge eisen van lokale autoriteiten en PTO-klanten in heel Europa.

BYD is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van New Energy Vehicle (NEV) en' s werelds toonaangevende fabrikant van elektrische bussen. BYD heeft wereldwijd meer dan 65.000 volledig elektrische bussen en touringcars geleverd en de footprint van BYD’s elektrische voertuigen is te vinden in meer dan 300 steden. Het merk is actief in meer dan 50 landen en regio's. Tot op heden zijn er 2.000 elektrische bussen van BYD in gebruik of in bestelling bij PTO's in heel Europa.

BYD's best verkochte elektrische bus - veeleisende specificaties voor GTT

De 12 meter lange elektrische bus van BYD blijft het best verkochte model. Inmiddels zijn meer dan 700 voertuigen in dienst in Europa. GTT's nieuwste BYD-bestelspecificatie bevat een aantal technologische innovaties om de veiligheid, de productiviteit en het passagierscomfort te optimaliseren. Zo wordt onder meer een MirrorEye-camera toegepast om het gezichtsveld van de bestuurder aanzienlijk te verbreden. Ook worden onafhankelijke oplaadpunten aan beide kanten van het voertuig geplaatst om operationele flexibiliteit te bieden, terwijl verbeterde batterijtechnologieën ervoor moet zorgen dat de HydroElectric-verwarming het milieu beter beschermt door de CO2-uitstoot te elimineren. Er is ook een speciale en ruime ruimte aan boord voor rolstoelgebruikers.

GTT zal profiteren van BYD's FleetLink-voertuig- en wagenparkbewakingssysteem. Deze volledig toekomstbestendige wagenparkbeheertool met systeemarchitectuur is voorbereid op Smart Transportation, Internet of Things en Big Data Analysis.

"Sinds het begin van ons verkiezingsmandaat is het van essentieel belang om de GTT-vloot te vernieuwen", zei de burgemeester van Turijn, Chiara Appendino, "en we zijn erin geslaagd om de gemiddelde leeftijd van drie jaar te verlagen. Er rijden inmiddels al meer dan 200 bussen in de stad en vandaag komen de nieuwste elektrische bussen van BYD aan. Daarnaast zijn er 70 nieuwe trams in aanbouw die we vanaf begin 2022 in onze straten zullen zien en er zullen nog meer voertuigen worden gekocht”, zei hij.

Giovanni Foti, CEO van GTT, voegt toe: "We zijn echt heel trots. Deze elektrische bussen lopen voorop in voertuigtechnologie en bieden meer veiligheid voor bestuurders en passagiers".

Isbrand Ho, Managing Director BYD Europe, zei: “Nogmaals, een sterk partnerschap met onze klant en een gedeelde ambitie om een duurzaam openbaarvervoersmodel te bouwen, heeft ervoor gezorgd dat BYD zijn aanwezigheid heeft uitgebreid. Het belangrijkste is dat eMobility zorgt voor een steeds schoner milieu voor de inwoners van Turijn. Onze elektrische bussen zijn veilig, stil en uiterst comfortabel en bieden een steeds aantrekkelijkere optie voor lokale ritten in de stad”, aldus Ho.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden