Clicky

 
Transport Online - Jan Bakker Transport innoveert met aanschaf tien waterstofvrachtwagens

Jan Bakker Transport innoveert met aanschaf tien waterstofvrachtwagens

Jan Bakker Transport innoveert met aanschaf tien waterstofvrachtwagens

WINSCHOTEN - Angela Docter-Bakker heeft gisteren getekend voor de productie van tien emissievrije waterstofvrachtwagens door Hyzon Motors Europe B.V.

De order, welke gezamenlijk is geplaatst met vervoersbedrijf Millenaar & van Schaik Transport B.V., bestaat uit in totaal twintig emissievrije zware vrachtwagens voor uiteenlopende wegenbouwprojecten in Nederland.  De levering van de eerste twee vrachtwagens aan Jan Bakker worden in september 2021 al verwacht. De overigen zullen naar verwachting in de loop van 2021 en 2022 volgen. Jan Bakker en Millenaar & Van Schaik zijn met het plaatsen van de order, een van de eerste transportbedrijven met zwaar transport voertuigen zónder enige uitstoot in Nederland.

De vrachtwagens tanken waterstof en kunnen circa 520 kilometer rijden op één tankbeurt. Het waterstof wordt in het voertuig omgezet in elektriciteit door een zogeheten brandstofcel. De uitstoot bevat uitsluitend waterdamp en er ontstaat geen luchtverontreiniging door stoffen als koolstofmonoxide, stikstofoxiden of fijnstof.

De vraag naar emissieloos transport in de infrabranche groeit. "Door te investeren in innovatie kunnen wij onze werkzaamheden uitstootvrij uitvoeren. Daarmee beantwoorden we enerzijds de vraag van de opdrachtgever en zorgen we anderzijds voor schoner en duurzamer wegtransport. Een win-win situatie", aldus Angela Docter-Bakker, directeur Duurzaam Transport B.V.

Bij transitie naar zero emissie voertuigen volgt Jan Bakker een tweesporenbeleid. Elektrisch en waterstof hebben de toekomst. Naast de tien waterstofauto’s verwacht de onderneming nog voor de zomer ook drie nieuwe elektrische vrachtwagens in gebruik te nemen.

Bij het handels- en transportbedrijf, gevestigd in de oksel van de A28 en A50, uit Hattemerbroek, maakt verduurzaming inmiddels onderdeel uit van de bedrijfsfilosofie. Al jaren investeert Jan Bakker in duurzaamheidsmaatregelen zoals de realisatie van windmolens en zonnepanelen, alternatieve brandstoffen als HVO, waterstof en elektrisch rijden. Ook maken ze gebruik van wisselauto’s voor chauffeurs en sturen ze actief op het voorkomen van leeg- en omrijkilometers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,009
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden