Clicky

 
Transport Online - MI5-baas bezorgd over privacyplannen van Facebook

MI5-baas bezorgd over privacyplannen van Facebook

MI5-baas bezorgd over privacyplannen van Facebook
21-05-2021 13:53 | Buitenland | auteur ANP/AFP

LONDEN - De baas van de Britse binnenlandse veiligheidsdienst MI5 maakt zich zorgen over plannen van Facebook om gegevens van gebruikers beter te beveiligen. Terroristen en kindermisbruikers hebben een "vrijbrief" als ze weten dat hun activiteiten op internet aan het zicht zijn onttrokken, zei topman Ken McCallum tegen Times Radio.

De MI5-baas vertelde dat Facebook berichten die gebruikers naar elkaar versturen "volledig wil versleutelen". Zo moet hun privacy worden gegarandeerd, maar volgens McCallum kunnen de "slechtste mensen in onze samenleving" daar hun voordeel mee doen. Hij wil dat de autoriteiten de mogelijkheid hebben om via de rechter gegevens op te vragen over het internetgedrag van gebruikers.

De veiligheidschef beklemtoonde privacy ook heel belangrijk te vinden. "We willen absoluut geen samenleving waar de overheid een camera ophangt in iedere woonkamer", zei hij in het interview. "Maar het is onze taak om rekening te houden met een scenario dat maar 1 op een miljoen keer voorkomt: dat de woonkamer ook de woonkamer is van een terrorist."

Het was het eerste interview van McCallum sinds hij vorig jaar aantrad als topman van MI5, de zusterorganisatie van buitenlandse inlichtingendienst MI6. De binnenlandse veiligheidsdienst opende onder zijn leiding ook een account op Facebook. Die heeft inmiddels zo'n 113.000 volgers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions