Clicky

 
Transport Online - TLN en VVT komen deels tegemoet aan ultimatum vakbonden

TLN en VVT komen deels tegemoet aan ultimatum vakbonden

TLN en VVT komen deels tegemoet aan ultimatum vakbonden

UTRECHT - "Acties zijn geen doel op zich, maar de actiebereidheid van meerdere vakbondsleden heeft effect gehad. Eindelijk zijn TLN en VVT in beweging gekomen: ze komen op een aantal punten tegemoet aan de eisen in ons ultimatum", dat zegt FNV Transport & Logistiek vrijdag.

Wat hebben TLN en VVT voorgesteld?

Zij stellen een tweejarige cao voor met een looptijd van 1 januari 2021 t/m 31 december 2022. Werkgevers bieden een loonsverhoging van drie procent per 1 juli 2021 en drie procent per 1 januari 2022. Ook zijn werkgevers bereid mee te werken aan de mogelijkheid om eerder te kunnen stoppen met werken voor zware beroepen. Deze regeling kan op 1 januari 2022 ingaan.

Met betrekking tot standkachels en -airco’s, zijn werkgevers akkoord dat deze per 1 juli 2021 worden besteld voor nieuwe vrachtwagens. Dit als de chauffeur zijn/haar dagelijkse rust in de cabine moet doorbrengen.

Met betrekking tot de rolcontainers zijn de werkgevers bereid om mee te werken aan een onderzoek en om de problemen op te lossen. Dat zou dan sectorbreed moeten worden geregeld (bijvoorbeeld winkeldistributie en afval/milieu). Het doel is om uiterlijk juli 2022 deze richtlijnen in te voeren.

Werkgevers willen de verplichte PKB afschaffen en daarvoor in de plaats komt een vrijwillige PKB regeling.

Voor werknemers werkzaam bij oud KNV bedrijven willen de werkgevers de discount per 1 juli 2021 verlagen naar 0,4 procent.

Verduidelijkking en een beter loonbod

De vakbonden hebben aangegeven dat er op een aantal punten nog zaken moeten worden verduidelijkt. Daarnaast hebben de vakbonden aangegeven dat het loonvoorstel ligt onder het niveau van het gestelde ultimatum. De drie procent vinden de vakbonden niet voldoende om voor te leggen aan de leden. "Daarom hebben we bij de werkgevers erop aangedrongen te komen met een beter loonvoorstel, met als uitgangspunt het ultimatum."

Werkgevers hebben bedenktijd gevraagd op een aantal onderwerpen. Dat gaat dan vooral om de zwaarwerkregeling en het loon. Die bedenktijd hebben de vakbonden ze gegeven tot uiterlijk 27 mei 2021.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden