Clicky

 
Transport Online - Wapenstilstand Israël en Palestijnen lijkt stand te houden

Wapenstilstand Israël en Palestijnen lijkt stand te houden

Wapenstilstand Israël en Palestijnen lijkt stand te houden
21-05-2021 09:53 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

JERUZALEM - De wapenstilstand tussen Israël en de Palestijnse groeperingen Hamas en Islamitische Jihad lijkt vrijdagochtend stand te houden. Journalisten melden dat nieuwe Israëlische luchtaanvallen in de Gazastrook uitblijven. In Israël zwijgen de luchtalarmen na anderhalve week van aanhoudende raketbeschietingen.

Burgers aan beide kanten van de grens reageerden opgelucht op het staken van de vijandelijkheden. In Palestijnse gebieden gingen mensen feestend de straat op en ook in Israël reageerden mensen blij. "Ik hoop dat dit standhoudt, want alles wat we hier willen is verdergaan met onze levens zonder alarmen of vuur", zei een man in Tel Aviv tegen persbureau AFP.

De wapenstilstand kwam tot stand na bemiddeling door Egypte. Dat land stuurt volgens ingewijden delegaties naar Tel Aviv en Palestijnse gebieden om toezicht te houden op de naleving van de afspraken.

Een hoge Hamas-functionaris waarschuwde alvast dat zijn groep nog steeds "de hand op de trekker" heeft. Ezzat al-Reshiq zei in Doha tegen persbureau Reuters dat Hamas eist dat de al-Aqsamoskee in Jeruzalem wordt beschermd. Ook moet de huisuitzetting van Palestijnen in Oost-Jeruzalem worden voorkomen. Dat noemde hij een "rode lijn".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats