Clicky

 
Transport Online - CBS: consumenten minder negatief in mei

CBS: consumenten minder negatief in mei

CBS: consumenten minder negatief in mei
21-05-2021 09:37 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - De stemming onder Nederlandse consumenten was in mei minder negatief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De index die het consumentenvertrouwen meet, kwam uit op een stand van min 9 tegen min 14 in april. Zowel het oordeel over de economie als de koopbereidheid verbeterde.

Met een stand van min 9 lag het consumentenvertrouwen in mei net onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (min 8). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (min 41).

Consumenten waren in mei minder negatief over de economie dan in april. Consumenten waren positiever over het economische klimaat in de komende twaalf maanden, over de economie in de afgelopen twaalf maanden waren ze minder negatief.

Koopbereidheid

Verder was voor het eerst sinds de coronacrisis de koopbereidheid weer positief. Consumenten oordeelden positiever over de financiële situatie in de komende twaalf maanden en over de financiële positie in de afgelopen twaalf maanden. Ook vonden ze de tijd voor het doen van grote aankopen minder ongunstig dan in april.

Het hebben van een baan speelt een grote rol bij de koopbereidheid. Consumenten oordeelden in mei minder negatief over de toekomstige werkloosheid dan een maand eerder, aldus het CBS.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,581

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats