Clicky

 
Transport Online - Politie geeft meer details over gewapende overval op waardetransport Amsterdam

Politie geeft meer details over gewapende overval op waardetransport Amsterdam

Politie geeft meer details over gewapende overval op waardetransport Amsterdam
20-05-2021 15:16 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM - De politie heeft naar aanleiding van de overval op het waardetransport op de Meeuwenlaan in Amsterdam zes verdachten aangehouden. Eén verdachte is overleden. Het Team Grootschalige Opsporing heeft de zaak volop in onderzoek en sluit niet uit dat er nog meer verdachten betrokken waren bij de overval.

Woensdagmiddag rond 14.15 uur vindt er een gewapende overval plaats door meerdere verdachten op een waardetransport op de Meeuwenlaan. De verdachten schieten met automatische vuurwapens en vluchten met buit in meerdere voertuigen. De politie is snel ter plaatse en zet de achtervolging in. Twee voertuigen vluchten met hoge snelheid via de Leeuwarderweg in de richting van Broek in Waterland.

Een voertuig vlucht met hoge snelheid op de ringweg A10 in de richting van Diemen. De politie zit het voertuig op dat moment op de hielen. De recherche is specifiek op zoek naar getuigen die gezien hebben dat de verdachten vanuit de auto hebben geschoten op (politie)voertuigen. 

Op de Overdiemerweg, ter hoogte van het viaduct van de A1, treft de politie een uitgebrand voertuig aan. Ook treft de politie daar een ander voertuig aan. De politie arresteert een persoon die in dat voertuig zit.

De achtervolging op twee voertuigen via de Leeuwarderweg eindigt bij Broek in Waterland. Ook daar treft de politie twee uitgebrande voertuigen aan. Er wordt over en weer geschoten. Een aantal verdachten rennen een weiland in. In totaal worden er in Broek in Waterland vier verdachten aangehouden. Twee van hen raken daarbij gewond. Een vijfde verdachte wordt gereanimeerd maar overlijdt ter plekke. 

Rond 15.30 uur vindt er nog een aanhouding plaats van een persoon op de A16 in de buurt van Kralingen op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overval op een waardetransport in Amsterdam Noord.

Politiechef Frank Paauw: ‘Voor alle betrokken collega’s was dit een heftig incident. Er is met automatische wapens op politiemensen geschoten. Zo’n vijftig collega’s zijn direct geconfronteerd met automatisch vuur. Ik ben trots op onze collega’s die moedig hebben doorgepakt en deze aanhoudingen hebben verricht. Met man en macht zetten we nu in op deze zaak.’

Vanwege het onderzoek kan de politie in dit stadium nog geen details geven over de buit. Uit onderzoek is gebleken dat er nog minstens twee verdachten betrokken waren bij de overval. De politie is op zoek naar deze personen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions