Clicky

 
Transport Online - Veertig huizen Haagse Schilderswijk tijdelijk onbewoonbaar na brand

Veertig huizen Haagse Schilderswijk tijdelijk onbewoonbaar na brand

Veertig huizen Haagse Schilderswijk tijdelijk onbewoonbaar na brand
20-05-2021 13:45 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De brand die sinds donderdagnacht in een woonblok in de Haagse Schilderswijk woedde, is inmiddels onder controle. Zo'n veertig woningen zijn tijdelijk onbewoonbaar. De brandweer is nog wel bezig met de "laatste nabluswerkzaamheden", volgens een woordvoerder. Voor zover bekend zijn er geen mensen gewond geraakt.

Volgens de brandweerwoordvoerder worden er momenteel ongeveer 50 mensen opgevangen bij een locatie in de buurt. De gemeente is op zoek naar een opvanglocatie waar de inwoners van de getroffen woningen kunnen overnachten. Hoeveel mensen dat precies zijn is onduidelijk.

De politie zoekt naar getuigen van de brand om zo achter de oorzaak te komen. Brandstichting is een mogelijk scenario, "maar de brand kan ook ontstaan zijn door bijvoorbeeld een technische reden", laat een woordvoerder van de politie weten.

De brandweer kreeg rond 03.00 uur melding van een brand in een woning, maar eenmaal ter plaatse bleek dat het vuur zich over meerdere woningen had verspreid. 's Ochtends is het overgeslagen naar een kleine moskee in het gebouw.

De Haagse burgemeester Jan van Zanen (VVD) was in de nacht bij de brand aanwezig, waar hij met enkele bewoners sprak. "Veel mensen die nu uit huis zijn, verkeren in onzekerheid en zijn geschokt", zegt hij in een reactie. "De beelden van deze grote brand midden in een woonwijk zijn verschrikkelijk."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions