Clicky


Duncan Laurence heeft corona, treedt niet op bij songfestival

Duncan Laurence heeft corona, treedt niet op bij songfestival
20-05-2021 12:32 | Showbizz | auteur ANP

ROTTERDAM - Duncan Laurence, die in 2019 namens Nederland het Eurovisie Songfestival won, is positief getest op corona. Dat maakt de Nederlandse organisatie van het festival bekend. Vanwege de isolatieperiode van tenminste zeven dagen zal Duncan zaterdagavond niet live in Rotterdam Ahoy kunnen optreden, maar wel in een andere vorm acte de présence geven.

Afgelopen maandag testte Duncan nog negatief in het testpaviljoen bij het Eurovisie Songfestival, waardoor hij maandag en dinsdag toegang had tot Rotterdam Ahoy. Daar trad hij op tijdens de eerste halve finale. De dag erna kreeg hij thuis lichte klachten, een sneltest bleek positief.

"We balen natuurlijk enorm, in de eerste plaats voor Duncan, die we dit liveoptreden zo hadden gegund na zijn Eurovisie-zege en het wereldwijde succes van Arcade," zegt producent Sietse Bakker. "Duncan is enorm teleurgesteld, hij heeft hier twee jaar lang naar uitgekeken. We zijn heel blij dat hij toch te zien zal zijn in de finale op zaterdag 22 mei", aldus het management.

Edsilia Rombley kan donderdagavond gewoon de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival presenteren. Volgens de organisatie van het songfestival is de presentatrice maar "zeer kort" in contact geweest met Laurence. Rombley overhandigde de oud-songfestivalwinnaar dinsdag een award omdat hij met zijn nummer Arcade de 1 miljard streams wereldwijd is gepasseerd.

Volgens de woordvoerder van het evenement zijn de artiesten in Ahoy - totdat zij op het podium gaan - gescheiden van de presentatoren. "Onze hosts worden regelmatig getest en nauwgezet gemonitord", aldus de zegsman. "Edsilia heeft opnieuw een test ondergaan met een negatieve uitslag. Ook zal zij de komende dagen regelmatig aanvullend getest worden."