Clicky


Weer schoten gehoord tijdens zoektocht naar Belgische militair Jürgen Conings

Weer schoten gehoord tijdens zoektocht naar Belgische militair Jürgen Conings
20-05-2021 11:34 | Buitenland | auteur ANP

MAASMECHELEN - Er lijkt opnieuw geschoten te zijn tijdens de grootschalige klopjacht op een voortvluchtige en zwaarbewapende militair in de Belgisch-Limburgse bossen. Eerdere schoten woensdagavond zijn mogelijk gelost door de gezochte Jürgen Conings, zegt een bron tegen VRT Nieuws.

Belgische verslaggevers ter plaatse meldden donderdagochtend een kort salvo te hebben gehoord. De politie wil tot dusver niets kwijt over beide voorvallen, ook niet of het inderdaad om schoten ging.

Honderden agenten en militairen speuren al voor de derde dag in de bossen tussen Genk en Maasmechelen, enkele kilometers van de Nederlandse grens, naar Conings. Ze gaan er nog altijd van uit dat de zeer ervaren schietinstructeur een machinepistool en een kleiner handvuurwapen draagt.

Tientallen ouders in de omgeving houden hun kinderen thuis van school, zeggen schooldirecteuren tegen Het Nieuwsblad. Het zou vooral gaan om gezinnen met een migratie-achtergrond. Dat begrijpen de scholen wel, omdat Conings extreemrechtse denkbeelden koestert en heeft aangekondigd nu naar de wapens te grijpen. Moskeeën in de buurt worden bewaakt door de politie.