Clicky

 
Transport Online - Sophie Hilbrand volgt burgers die strijd aangaan met lokale bestuurders in derde seizoen 'Opstandelingen'

Sophie Hilbrand volgt burgers die strijd aangaan met lokale bestuurders in derde seizoen 'Opstandelingen'

Sophie Hilbrand volgt burgers die strijd aangaan met lokale bestuurders in derde seizoen 'Opstandelingen'
20-05-2021 11:06 | Showbizz | auteur Redactie | Esther van der Wal

HILVERSUM - Sophie Hilbrand zoekt uit waarom sommige burgers tot wanhoop worden gedreven in de gemeentes Rotterdam, Makkinga, Heerlen, Arnhem, Culemborg en Graspeel.

Waarom komen burgers in opstand tegen hun bestuurders? Wat is de reden dat zij niet worden betrokken bij belangrijke beslissingen in hun gemeentes? En wat zijn de gevolgen hiervan voor beide partijen? In het BNNVARA-programma 'Opstandelingen' onderzoekt Sophie Hilbrand de pijnpunten en zwakke plekken van de lokale democratie. En waar de burgemeesters en wethouders in het vorige seizoen bijna allemaal geen weerwoord wilden geven, kiezen de meesten er nu toch voor om verantwoording af te leggen over het onrecht dat inwoners ervaren. Het derde seizoen van Opstandelingen is vanaf donderdag 3 juni elke donderdag om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Sophie: "Je ziet mensen echt geplet worden door het systeem, of het nou gaat over de sloopkogel in Rotterdam of een gevaarlijke ligplaats van een woonboot in Arnhem. De frustratie van niet gehoord worden, in je recht staan en het niet krijgen. En dan volgt... de opstand."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden