Clicky


Nederlandse ondernemers willen webshops op bol.com kopen

Nederlandse ondernemers willen webshops op bol.com kopen
20-05-2021 10:02 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Een bedrijf van drie Nederlandse ondernemers wil succesvolle webshops op platformen als bol.com gaan opkopen. Dat e-commercebedrijf genaamd Dwarfs heeft daarvoor in een investeringsronde 7,5 miljoen euro opgehaald bij onder meer Amerikaanse investeerders. Binnenkort moeten daar nog tientallen miljoenen aan extra financiering bij gaan komen.

Dwarfs werd opgericht door topman Demian Beenakker en medeoprichters Bas Urlings en Michiel van der Meer. Dit jaar wil Dwarfs alleen al twintig overnames gaan doen en binnen drie jaar moeten dat er vijftig tot zestig zijn. Daarbij wordt gemikt op webshops die hard groeien op platformen als bol.com, Amazon en andere marktplaatsen, maar tegen de grenzen van die groei aanlopen. Onder de hoede en met financiële steun van Dwarfs moeten ze dan verder sterk groeien in omzet en winstgevendheid.

Met name kijkt Dwarfs naar webshops actief op het gebied van huis, tuin en keuken, gereedschappen, gezondheid en cosmetica, huisdieren en sportartikelen die een jaarlijkse omzet tussen de half miljoen en 10 miljoen euro draaien. De eerste overname is inmiddels al gedaan. Dat is de onlineverkoper van keukenspullen en -accessoires AMCO die goed is voor een jaaromzet van circa 6 miljoen euro. Er werd geen overnamesom gemeld.