Clicky

 Zes nieuwe schonere vrachtwagens voor PLUS

Zes nieuwe schonere vrachtwagens voor PLUS
20-05-2021 09:59 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

UTRECHT - Bijdragen aan een beter milieu door duurzamer transport is een van de aandachtpunten binnen het MVO-beleid van PLUS. Daarom zijn er door Van Straalen de Vries Transport zes nieuwe Volvo LNG-vrachtwagens aangeschaft voor de bevoorrading van de PLUS supermarkten. Door de inzet van deze vrachtwagens wordt de CO2-uitstoot met gemiddeld 20 procent verminderd ten opzichte van vrachtwagens die op diesel rijden.

Rowell Versleijen, logistiek directeur van PLUS: “Recent hadden we de primeur van de eerste 50 tons elektrische vrachtwagen van Nederland. De inzet van de zes nieuwe LNG-vrachtwagens is wederom een mooie stap in de verduurzaming van onze transportactiviteiten. Door dergelijke initiatieven en het in de basis zeer efficiënt inrichten van onze transportactiviteiten voeren we dan ook met trots de twee Lean and Green sterren voor duurzaam transport.”

“We leveren niet in op rijprestaties, want de LNG-motor werkt volgens het dieselprincipe, maar we besparen wel gemiddeld 20 procent CO2. Hiermee kunnen we een mooie stap zetten in het verlagen van onze CO2-uitstoot”, verklaart Rober van Straalen, algemeen directeur van Van Straalen de Vries Transport.

LNG-vrachtwagens rijden op vloeibaar aardgas. Door deze schone vorm van fossiele brandstof te gebruiken, wordt de CO2-uitstoot verlaagd met gemiddeld 20 procent. Van Straalen de Vries Transport heeft gekozen voor de nieuwe Volvo FM LNG-vrachtwagens. Deze wagens hebben een lage instap wat zorgt voor een beter comfort voor de chauffeurs, daarnaast hebben ze een breed zichtveld wat de veiligheid op de weg ten goede komt. De vrachtwagens zijn daarnaast stiller dan de trucks die op diesel rijden.

De zes LNG-vrachtwagens rijden vanaf het PLUS distributiecentrum in Ittervoort. Circa 78 PLUS supermarkten in Zuidoost Nederland worden vanuit hier dagelijks beleverd.

Foto's

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats