Clicky

 
Transport Online - Meer omzet en meer vergunningen in bouwsector

Meer omzet en meer vergunningen in bouwsector

Meer omzet en meer vergunningen in bouwsector
20-05-2021 09:58 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De bouwsector heeft in het eerste kwartaal van dit jaar zijn omzet met 2,2 procent zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Verder lag het aantal vergunde nieuwbouwwoningen in de meetperiode 15 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2020.

Volgens het CBS ging het met name goed met kleine bouwbedrijven, waar niet meer dan tien personen werkzaam zijn. Vooral in maart zat de omzet in de lift. In de eerste maanden van het jaar zat het strenge winterweer de omzet nog in de weg. In maart steeg de omzet met bijna 7 procent. Die stijging was ook goed te merken bij de omzet van de hout- en bouwmaterialenindustrie.

In totaal werd voor de realisatie van 18.000 woningen een vergunning verleend. Het aantal vergunningen dat is verleend stijgt al vijf kwartalen op rij. De afgegeven vergunningen gelden als een belangrijke graadmeter voor de te bouwen woningen in de nabije toekomst. De gemiddelde doorlooptijd ligt daarbij op twee jaar.

De vergunde bouwsom voor nieuwbouw en verbouwingen steeg met 22 procent tot 3,6 miljard euro. Bij bedrijfsgebouwen ging het om een stijging van 27 procent op jaarbasis tot 1,8 miljard euro. Dit kwam vooral doordat er meer geld werd gestoken in de nieuwbouw van bedrijfspanden.

Het aantal faillissementen in de bouw nam in het eerste kwartaal af tot 79, tegen 121 in de eerste drie maanden van 2020. Het aantal faillissementen in de bouw daalt sinds het derde kwartaal van vorig jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,581

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats