Clicky

 
Transport Online - Grote brand in meerdere woningen en moskee in Haagse Schilderswijk [+foto's&video]

Grote brand in meerdere woningen en moskee in Haagse Schilderswijk

Grote brand in meerdere woningen en moskee in Haagse Schilderswijk [+foto's&video]
20-05-2021 09:02 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - [update 12:00 uur] In meerdere woningen en in een kleine moskee aan de Wouwermanstraat in Den Haag woedt donderdag een grote brand. De brandweer meldt dat tientallen woningen zijn ontruimd. Op beelden op sociale media is te zien dat de vlammen uit het huizenblok in de Schilderswijk slaan. Het vuur is donderdagochtend nog niet onder controle. Er zijn voor zover bekend geen mensen gewond geraakt.

Volgens een woordvoerder is de brandweer bezig met het "nacontroleren" van de brand. Met een drone en hoogwerkers wordt naar warme plekken in het gebouw gezocht, waar eventueel nog geblust moeten worden. Het is nog niet te zeggen wanneer de brand onder controle is.

De politie zoekt naar getuigen van de brand om zo achter de oorzaak te komen. Brandstichting is een mogelijk scenario, "maar de brand kan ook ontstaan zijn door bijvoorbeeld een technische reden", laat een woordvoerder van de politie weten.

De brandweer kreeg rond 03.00 uur melding van een brand in een woning, maar eenmaal ter plaatse bleek dat het vuur zich over meerdere woningen had verspreid. 's Ochtends is het overgeslagen naar de moskee.

Wegens de hitte en rook heeft de brandweer ook preventief tientallen woningen ontruimd aan de Joris van der Haagenstraat, parallel aan de Wouwermanstraat. De geëvacueerde mensen werden tijdelijk opgevangen in een bus, maar worden inmiddels ook naar een andere locatie gebracht, aldus een woordvoerster van de brandweer. Waar zij precies naartoe gaan, kon ze niet zeggen.

De Haagse burgemeester Jan van Zanen (VVD) was in de nacht bij de brand aanwezig, waar hij met enkele bewoners sprak. "Veel mensen die nu uit huis zijn, verkeren in onzekerheid en zijn geschokt", zegt hij in een reactie. "De beelden van deze grote brand midden in een woonwijk zijn verschrikkelijk."

Foto's

  • J.Roeland
    Brandweer West en Midden Brabant.
  • J.Roeland
    Shell Moerdijk
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden