Clicky

 
Transport Online - Raketten vanuit Libanon op Israël afgevuurd, Israël schiet terug

Raketten vanuit Libanon op Israël afgevuurd, Israël schiet terug

Raketten vanuit Libanon op Israël afgevuurd, Israël schiet terug
19-05-2021 16:37 | Binnenland | auteur ANP/AFP/RTR

TEL AVIV - Vier raketten zijn vanuit Zuid-Libanon richting Israël afgevuurd, zegt een bron binnen het Israëlische leger. Kort voordat dit bekend werd, ging het luchtalarm af in de regio ten oosten van de kuststad Haifa. Israël maakte snel bekend dat er werd teruggeschoten met artillerie.

Aan beide kanten zijn geen meldingen van schade bekend. Volgens het Israëlische leger is een van de raketten onderschept en is de rest waarschijnlijk in open gebieden neergekomen.

Libanese veiligheidsbronnen melden dat de raketten afkomstig zijn uit Seddiqine, een dorp in het zuiden van Libanon. Het is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor deze nieuwe aanval. Hezbollah zou volgens een van die bronnen niet betrokken zijn geweest.

Het is de derde keer dat er raketten vanuit Libanon op Israël worden geschoten sinds het begin van het geweld, vorige week. Ook vanuit Syrië zouden raketten richting Israël zijn gelanceerd.

De vorige keer dat er raketten vanuit het zuiden van Libanon richting Israël gingen, haalde geen enkele raket de grens. Israël sloeg toen ook terug met artillerieaanvallen op de locaties waar de projectielen vandaan kwamen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats