Clicky

 
Transport Online - OM in hoger beroep in zaak doodschieten Bas van Wijk

OM in hoger beroep in zaak doodschieten Bas van Wijk

OM in hoger beroep in zaak doodschieten Bas van Wijk
19-05-2021 16:27 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - Het OM in Amsterdam heeft vandaag hoger beroep ingesteld tegen de uitspraak van de rechtbank gisteren in de zaak van de dodelijke schietpartij bij de Nieuwe Meer in augustus 2020 waarbij een 24-jarige man om het leven kwam.

Gisteren heeft de rechtbank een 21-jarige man uit Hoofddorp veroordeeld tot negen jaar cel en TBS met dwangverpleging voor doodslag, terwijl het OM vorige maand achttien jaar cel en TBS met dwangverpleging had geëist wegens ‘gekwalificeerde doodslag’.

Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak vorige maand heeft het OM gemeend de tenlastelegging te moeten wijzigen. Bij deze wijziging zijn abusievelijk ‘plaats en datum’ bij het feit gekwalificeerde doodslag weggevallen. Het OM betreurt dit zeer. In de oorspronkelijke tenlastelegging die voor de zitting aan de verdachte was uitgebracht stond bij alle feiten de plaats en datum wel vermeld.

De rechtbank heeft – zoals gisteren uitgebreid in het nieuws was - hieraan de conclusie verbonden dat de tenlastelegging hierdoor voor het feit gekwalificeerde doodslag nietig was en dat de verdachte dus niet voor gekwalificeerde doodslag veroordeeld kon worden.

Het betreft hier een omissie waarvan het OM meent dat die in hoger beroep hersteld kan worden, mede daarom heeft het OM vanochtend hoger beroep ingesteld.

De nabestaanden en de advocaat van de verdachte zijn inmiddels over deze beslissing geïnformeerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,176
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats