Clicky


Koers bitcoin zakt nog verder weg

Koers bitcoin zakt nog verder weg
19-05-2021 16:19 | Financieel | auteur ANP

NEW YORK - De waarde van de bitcoin zakte woensdag nog verder weg tot onder de 34.000 dollar. Daarmee is de waarde van de bitcoin sinds het recordniveau van half april bijna gehalveerd en zijn sindsdien honderden miljarden dollars aan marktwaarde van 's werelds bekendste cryptomunt verloren gegaan.

De waarde van de bitcoin en andere cryptomunten zoals ethereum ging hard omlaag, nadat de Chinese centrale bank herhaalde dat cryptomunten niet kunnen worden gebruikt om mee te betalen. De Chinese overheid heeft financiële bedrijven en betalingsondernemingen al verboden diensten te verlenen gerelateerd aan transacties met digitale valuta's. Ook waarschuwde de Chinese centrale bank weer voor speculatieve handel in cryptomunten.

De waarde van de bitcoin zakte de afgelopen 24 uur met ruim 22 procent volgens CoinMarketCap. Die website houdt verschillende platforms in de gaten waarop cryptomunten worden verhandeld. Medio april bereikte de bitcoin nog een piek van bijna 65.000 dollar.

Vorige week daalde de koers van de bitcoin ook al flink nadat Elon Musk bekendmaakte dat zijn ondernemingTesla uit milieu-overwegingen stopt met het accepteren van betalingen in bitcoin. In februari kondigde Tesla aan dat het mogelijk zou worden om met bitcoins te betalen bij het Amerikaanse autobedrijf. Er werd toen ook aangekondigd dat Tesla een investering van 1,5 miljard dollar had gedaan in bitcoins. Volgens Tesla-baas Musk heeft de autofabrikant van die investering nog geen bitcoin verkocht.