Clicky


 


China woest na oproep Nancy Pelosi tot boycot Olympische Spelen

China woest na oproep Nancy Pelosi tot boycot Olympische Spelen
19-05-2021 11:45 | Buitenland | auteur ANP/AFP

WASHINGTON - De Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi heeft tot woede van China aangedrongen op een gedeeltelijke boycot van de Olympische Spelen van 2022. Wereldleiders moeten volgens haar wegblijven van het sportevenement in Peking vanwege de mensenrechtensituatie in het Aziatische land.

"We kunnen niet doen alsof er niets mis is met het feit dat de Spelen in China worden gehouden", verklaarde voorzitter Pelosi van het Huis van Afgevaardigden volgens de Amerikaanse media. Ze wil dat staatshoofden hun sporters volgend jaar niet gaan toejuichen in Peking omdat "een genocide plaatsvindt terwijl jullie daar in jullie stoelen zitten".

Dergelijke oproepen vallen slecht in China. Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat "sommige Amerikanen" leugens en desinformatie verspreiden. "Amerikaanse politici moeten stoppen de Olympische Beweging te gebruiken om smerige politieke spelletjes te spelen."

Washington en Peking liggen met elkaar overhoop over de behandeling van de Oeigoeren-minderheid in China. Leden van die overwegend islamitische bevolkingsgroep worden volgens waarnemers op grote schaal opgesloten in 'heropvoedingskampen'. De Amerikaanse autoriteiten en het Nederlandse parlement hebben dat Chinese beleid omschreven als "genocide".

Foto's

  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats