Clicky


Bestuurder onder invloed rijdt voetgangers aan, één zwaargewonde

Bestuurder onder invloed rijdt voetgangers aan, één zwaargewonde
19-05-2021 11:42 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Bij een automobilist heeft dinsdagavond op de Stadhouderslaan in Den Haag twee voetgangers aangereden. Beide voetgangers zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Eén van hen ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis, meldt de politie woensdag.

Uit de eerste tests blijkt dat de bestuurder, een 31-jarige Hagenaar, onder invloed reed van alcohol en drugs. De politie onderzoekt het verkeersongeval en is op zoek naar getuigen.

Hulpverleners verleenden direct hulp aan de slachtoffers. Hierbij werd ook het Mobiel Medisch Team ingezet. Eén van de slachtoffers werd zwaargewond met spoed onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. Agenten namen een alcohol- en speekseltest af bij de 31-jarige bestuurder. Hieruit bleek dat hij onder invloed reed van zowel alcohol als verdovende middelen. Hierop namen agenten zijn rijbewijs in beslag.

Team Verkeersongevallen Analyse (VOA) doet uitgebreid onderzoek naar de aanleiding van het verkeersongeval. Agenten namen al een aantal getuigenverklaringen op van omstanders die het ongeval zagen gebeuren. De bestuurder zit vast en wordt gehoord.