Clicky

 Belgische militair die virologen bedreigde is zware wapens kwijt

Belgische militair die virologen bedreigde is zware wapens kwijt
19-05-2021 09:51 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - De voortvluchtige Belgische militair die virologen bedreigde beschikt niet meer over zijn zwaarste wapens. Het wapentuig, waaronder een raketwerper en een machinepistool, is teruggevonden in zijn auto in de bossen vlak bij de Nederlandse grens.

Van de 46-jarige Jurgen C. is nog altijd geen spoor, zegt het Belgische Openbaar Ministerie. De zoektocht gaat verder. "Alles is mogelijk", tekent Het Laatste Nieuws op van de veiligheidsdiensten. "Ook het buitenland." C.'s auto werd gevonden in het Dilserbos, een paar kilometer van het Limburgse Born.

Bij de zoektocht zijn dinsdagavond en -nacht onder meer pantservoertuigen ingezet. Ook de explosievenopruimingsdienst was erbij. In de aangetroffen auto, volgens Belgische kranten een grijze Audi, werden "de gevaarlijkste wapens teruggevonden", aldus het OM. Die zouden zijn meegenomen uit een kazerne.

De zwaarbewapende militair staat op de terroristenlijst wegens extreemrechtse sympathieën. Hij zou in een afscheidsbrief hebben gedreigd met een aanslag tegen "het regime" en tegen virologen. Justitie houdt het op dreigementen over "een aanslag op de structuren van de staat en tegen verschillende personen".

C. zou het onder meer hebben gemunt op viroloog Marc Van Ranst, die uit voorzorg in veiligheid is gebracht. Van Ranst, die de regering adviseert over het coronabeleid en door honderden televisieoptredens afgelopen jaar in België een van de gezichten van de coronacrisis is geworden, wordt al geruime tijd bedreigd en daarom beveiligd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions