Transport Online - Belgische politie speurt naar gewapende bedreiger virologen

Belgische politie speurt naar gewapende bedreiger virologen

Belgische politie speurt naar gewapende bedreiger virologen
18-05-2021 22:48 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

HASSELT - De Belgische politie is een klopjacht begonnen op zoek naar een zwaarbewapende man die virologen zou bedreigen. Een van de bekendste virologen van het land is met zijn gezin in veiligheid gebracht, melden Belgische media.

De verdachte is een militair die meerdere zware wapens heeft bemachtigd, schrijft De Standaard. Hij zou zich ophouden in Belgisch Limburg.

De zwaarbewapende man staat op de terroristenlijst wegens extreemrechtse sympathieën, bevestigde minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. "Er zijn aanwijzingen dat hij gewelddadig is en de voorbije 24 uur zijn er aanwijzingen gekomen dat er van de man een acute dreiging uitgaat", zei de minister tegen VTM Nieuws. Zijn werkgever, Defensie, wil geen commentaar geven.

Zijn auto werd dinsdagavond gevonden bij de bossen van zijn woonplaats Dilsen-Stokkem, niet ver van de grens met Nederland. De politie kamt de bossen uit en roept omwonenden op thuis te blijven.

De 46-jarige man zou het onder meer hebben gemunt op viroloog Marc Van Ranst, die uit voorzorg in veiligheid is gebracht. Van Ranst, die de regering adviseert over het coronabeleid en door honderden televisie-optredens afgelopen jaar in België een vertrouwd gezicht is geworden, wordt al geruime tijd bedreigd en daarom beveiligd.

Omdat de man zich zou ophouden in de grensstreek tussen Nederland en België is ook de Nederlandse politie extra alert, zegt een woordvoerder van de politie. Ze is van de situatie op de hoogte gebracht door de Belgische collega's. Maar op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat de man in Nederland is, aldus de zegsman.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen