Clicky

 
Transport Online - Wilders voorspelt kabinet-Rutte IV

Wilders voorspelt kabinet-Rutte IV

Wilders voorspelt kabinet-Rutte IV
18-05-2021 17:39 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Geert Wilders voorspelt dat de kabinetsformatie zal resulteren in een vierde kabinet-Rutte. De PVV-leider denkt dat er een coalitie komt met VVD, D66 en CDA, aangevuld met GroenLinks, de PvdA of allebei. Zijn hoop dat er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven, heeft hij laten varen.

"Ik denk dat uiteindelijk de kaarten al lang geschud zijn", aldus de PVV-leider. Hij stelt dat er al tekenen van solidariteit tussen die partijen te zien zijn in de Tweede Kamer. Wilders verwacht niet dat zijn partij onderdeel zal worden van een nieuwe coalitie want "ze hebben ons ongeveer allemaal uitgesloten". Toch kwam hij opdagen voor een gesprek met informateur Mariëtte Hamer, die hij zelf ook niet zag zitten. "Dat hoort, ik ben netjes. Als ik word uitgenodigd kom ik."

"De kiezer heeft centrumrechts eigenlijk sterker gemaakt dan centrumlinks, en toch gaat centrumlinks er komen." Hij kondigde vast aan "bikkelharde oppositie" te gaan voeren tegen een kabinet dat volgens de PVV'er zal leiden tot "meer klimaat, meer immigratie, meer criminaliteit, meer Europa". Dat is volgens de PVV'er "wat de Nederlandse kiezer eigenlijk niet wil".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden