Clicky


Woensdag langzaamaan acties verwacht van marktkooplui op Franse snelwegen

Woensdag langzaamaan acties verwacht van marktkooplui op Franse snelwegen

PARIJS - [update woe 11:56 uur] Vandaag, woensdag 19 mei, wordt er actie gevoerd door de Franse federatie van marktkooplui. Volgens de Franse organisatie Fédération Nationale des Transporteurs Routiers (FNTR) zullen er verschillende langzaamaanacties plaatsvinden in verschillende regio's. Hieronder een overzicht van de situatie om 11:30 uur, met dank aan Febetra.

DEPARTEMENT NORD

  • Op de snelweg A1 in de richting Parijs-Lille, het konvooi bevindt zich in Phalempin. De betogers gaan richting Lille. Vertragingen over een afstand van 15 km.
  • Op de snelweg A21 in de richting Valenciennes-Douai: het konvooi bevindt zich in Douchy les Mines om Dourges te bereiken. Vertragingen over een afstand van 5 km.
  • Op de RN41, richting La-Bassée-Lille, het konvooi bevindt zich in Fournes-en-Weppes en willen Lille bereiken. Vertragingen over een afstand van 5 km.

DEPARTEMENT PAS-DE-CALAIS

  • Op de snelweg A26 in de richting Reims-Calais rijdt een konvooi om de A16 te bereiken in de richting van Marquise. Vertragingen over een afstand van 5 km.

DEPARTEMENT SOMME

  • Op de A16 in de richting Boulogne-Parijs staat een konvooi van een tiental betogers bevindt zich ter hoogte van de tolpoort van Dury.