Clicky


 


Ruim 47.000 Palestijnen op de vlucht wegens bombardementen Israël

Ruim 47.000 Palestijnen op de vlucht wegens bombardementen Israël
18-05-2021 15:11 | Buitenland | auteur ANP

TEL AVIV - Zeker 47.000 mensen in de Gazastrook zijn op de vlucht geslagen vanwege de aanhoudende Israëlische bombardementen op het gebied. Volgens het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de VN (OCHA) zijn veel huizen verwoest. Bijna alle vluchtelingen hebben hun toevlucht gezocht in de tientallen VN-scholen in de Gazastrook.

Volgens een woordvoerder van het OCHA zijn zeker 132 gebouwen in de Gazastrook volledig verwoest en 316 gebouwen zwaar beschadigd. Het gaat onder meer om zes ziekenhuizen en negen andere zorginstellingen. Volgens de Palestijnse overheid bedraagt de schade ongeveer 200 miljoen euro.

Israël opende dinsdag één toegangsweg naar de Gazastrook om humanitaire hulp toe te laten. De VN juicht die stap toe, maar de OCHA-woordvoerder wil dat Israël meer wegen opent zodat er op meer plekken hulp kan worden geboden.

In de Gazastrook zijn zeker mensen 212 gedood door de bombardementen. Het conflict laaide vorige week op door rellen vanwege de dreigende uitzetting van Palestijnen die plaats moeten maken voor Joodse kolonisten. Hamas bestookt Israël met raketten en Israël bombardeert de Gazastrook.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions