Clicky


 


Oplichter (17) met postpakketten en wisseltruc met ouderen opgepakt

Oplichter (17) met postpakketten en wisseltruc met ouderen opgepakt
18-05-2021 12:28 | Misdaad | auteur Redactie

BREDA - Zeker tien bejaarden zijn voor tienduizenden euro’s opgelicht. Dat is de voorlopige balans die het Cyberteam van de districtsrecherche de Baronie  in Breda opgemaakt heeft in de zaak tegen een 17-jarige Amsterdammer. Hij wordt er van verdacht mensen te hebben opgelicht met postpakketten en een truc waarbij de bankpas verwisseld werd, meldt de politie dinsdag.

De slachtoffers werden eerst gebeld en voorbereid dat een pakket bezorgd zou worden maar dat men wel een klein geldbedrag voor verzendkosten moest pinnen. Even later stond er daadwerkelijk een bezorger met een pakket voor de deur. Tijdens dat zogenaamde betalen, verwisselde de oplichter de bankpas.

De slachtoffers ontvingen een waardeloos pakket en een geblokkeerde pas van een ander, terwijl men met hun pas direct geld opnam en grote aankopen deed. Ook logde men daarmee in de internetbankieromgeving in, waarna  men spaargeld naar de betaalrekening overhevelde, de daglimiet verhoogde en geld pinde.

Het Cyberteam ontving in de afgelopen maanden aangiften uit het gehele land onder meer van gedupeerden in Dongen, Raamsdonksveer en Oosterhout.  Bij het uitlopen van deze zaken kwam een 17-jarige Amsterdammer als verdachte in beeld. Hij werd op bevel van de officier van justitie op dinsdag 13 april aangehouden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats