Transport Online - Ziggo Sport verliest in maart 2022 uitzendrechten Formule 1

Ziggo Sport verliest in maart 2022 uitzendrechten Formule 1

Ziggo Sport verliest in maart 2022 uitzendrechten Formule 1
18-05-2021 12:05 | Sport | auteur ANP

HILVERSUM - Ziggo Sport raakt vanaf volgend jaar de uitzendrechten van de Formule 1 kwijt. Dat bevestigt een woordvoerder van Ziggo.

De tarieven zouden de afgelopen negen jaar zo sterk zijn gestegen dat het voor Ziggo Sport niet langer mogelijk is om de Formule 1 te behouden. Vanaf maart volgend jaar verhuist de belangrijkste autosportklasse naar een andere zender.

De rechten zouden naar de Scandinavische Nordic Entertainment Group gaan, dat zo'n 30 miljoen euro wil neerleggen. De woordvoerder van Ziggo Sport kon dat niet bevestigen.

Wat de gevolgen voor de kijkers van de Formule 1 zijn, is nog onduidelijk.

De Formule 1 is dankzij de verrichtingen van Max Verstappen een kijkcijferhit voor Ziggo Sport. Eind maart keken zo'n 2 miljoen mensen naar de openingsrace in Bahrein.

De zender laat alles van de Formule 1 rechtstreeks zien, ook de vrije trainingen en de kwalificaties op vrijdag en zaterdag. Vanuit de studio is Rob Kamphues de vaste presentator met oud-Formule 1-coureur Robert Doornbos als analist. Olav Mol is al vele jaren de vaste commentator. Jack Plooij is de zogeheten 'pitsreporter'.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,568

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen