Clicky

 
Transport Online - Export groeide met ruim tien procent in maart

Export groeide met ruim tien procent in maart

Export groeide met ruim tien procent in maart
18-05-2021 09:38 | Exportcijfers | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - Het volume van de goederenexport was in maart 10,4 procent groter dan in maart 2020, meldt het CBS. Dat is de grootste groei na juni 2017. Er zijn in maart vooral meer machines, transportmiddelen en landbouwproducten geëxporteerd. Het volume van de import was in maart 10,9 procent groter dan een jaar eerder.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in mei gunstiger dan in maart.

Omstandigheden voor export in mei gunstiger dan in maart

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in mei gunstiger dan in maart. Alle indicatoren in de radar zijn sterk verbeterd. Het producentenvertrouwen in de eurozone en Duitsland steeg. Ook sloeg de jaar-op-jaar krimp van de Duitse productie industrie om in een groei. Verder was de stijging van de wisselkoersen kleiner. Het oordeel van de Europese en Nederlandse ondernemers in de industrie over hun buitenlandse orderpositie verbeterde. Nederlandse ondernemers waren voor het eerst na juli 2018 hierover weer positief.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions