Clicky


Interview met jarige koningin Máxima trekt 3,2 miljoen kijkers

Interview met jarige koningin Máxima trekt 3,2 miljoen kijkers
18-05-2021 08:50 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Naar het interview ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van koningin Máxima op NPO 1 hebben maandagavond 3,2 miljoen mensen gekeken. Presentator Matthijs van Nieuwkerk sprak haar op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. In de daglijst van de Stichting KijkOnderzoek (SKO) staat het verjaardagsgesprek op de eerste plek.

De vorstin sprak met Van Nieuwkerk uitgebreid over haar man en hun drie dochters, haar werk voor de Verenigde Naties en het Oranje Fonds. Maar ook gevoelige onderwerpen zoals de zelfmoord van haar jongere zus Inés en de aanschaf van een dure speedboot kwamen aan de orde. De vanwege de coronamaatregelen omstreden reis van haar gezin naar Griekenland noemde ze een inschattingsfout. "Het mocht, maar het was alleen niet solidair", zei de vorstin.

De tweede aflevering van Dionne dichtbij Máxima staat met ruim 1,6 miljoen kijkers op de derde plaats van de kijkcijferlijst. Tussen de twee programma's rond Máxima in staat het NOS Journaal van 20.00 uur met 2,3 miljoen tv-kijkers.

Zondagavond werd de muzikale show Koningin Máxima, een leven vol muziek (NPO 1) door ruim 1,4 miljoen tv-kijkers gevolgd.