Transport Online - Werkstraf geëist voor bedreigen minister De Jonge en zijn dochter

Werkstraf geëist voor bedreigen minister De Jonge en zijn dochter

Werkstraf geëist voor bedreigen minister De Jonge en zijn dochter
17-05-2021 17:04 | Misdaad | auteur Redactie

DEN BOSCH - Voor het online bedreigen van minister Hugo de Jonge en zijn dochter heeft het Openbaar Ministerie Oost-Brabant maandag een werkstraf van veertig uur geëist tegen een 19-jarige man uit Boxtel.

De 13-jarige dochter van de minister ontving op 10 januari kort na middernacht op haar Instagram-account een bericht met de tekst “I’m gonna kill your father”. Na aangifte startte de politie een onderzoek. Het leidde naar een 19-jarige man uit Boxtel, die in zijn verhoor een bekennende verklaring aflegde. Hij zou het bericht in een dronken bui hebben verstuurd, terwijl hij met vrienden was. In zijn verhoor heeft hij aangegeven niet de intentie te hebben gehad om zijn dreigement ook daadwerkelijk uit te voeren. Inmiddels heeft hij zijn excuses aangeboden aan de minister en zijn dochter.

Voor het OM is de zaak daarmee echter niet afgedaan. De officier van justitie: “Het gaat om een zeer ernstig feit waaraan wij zwaar tillen. De impact van een dergelijke bedreiging is zeker voor iemand van 13 jaar enorm.” De verdachte is volgens de officier van justitie een grens overgegaan: “Het staat iedereen vrij om uiting te geven over het beleid en het optreden van deze minister. Het is van belang in een democratische rechtsstaat dat politici hun werk in vrijheid en veiligheid kunnen doen. Door dreigingen en intimidatie zoals de verdachte heeft gedaan, wordt aan die vrijheid en veiligheid afbreuk gedaan. Hij heeft een grote inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van de minister en zijn dochter. Zij voelden zich beiden ernstig bedreigd.”

De officier van justitie vindt een werkstraf voor de duur van veertig uur passend in deze zaak en laat daarbij meewegen dat de verdachte nog jong is en een blanco strafblad heeft. Wanneer de man de straf niet uitvoert dan zou de man volgens het OM twintig dagen de cel in moeten. Daarnaast wil de officier van justitie een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken met een proeftijd van twee jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions