Clicky

 
Transport Online - Laagste aantal ziekenhuisopnames sinds eind november

Laagste aantal ziekenhuisopnames sinds eind november

Laagste aantal ziekenhuisopnames sinds eind november
17-05-2021 14:47 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Het aantal coronapatiënten dat op een intensive care of verpleegafdeling belandt, blijft dalen. In de afgelopen 24 uur hebben ziekenhuizen 138 nieuwe patiënten opgenomen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het laagste aantal sinds 29 november.

Volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) hebben ziekenhuizen in de afgelopen zeven dagen 1497 coronapatiënten opgenomen. Dat komt neer op gemiddeld bijna 214 per dag, het laagste niveau sinds 10 maart.

Eind april piekte het aantal ziekenhuisopnames. Sindsdien is de instroom met meer dan 30 procent gedaald. Daarom heeft het kabinet besloten dat de vorige week aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen kunnen doorgaan.

Het totale aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen steeg wel iets. Ziekenhuizen behandelen nu 2183 mensen vanwege Covid-19, 31 meer dan op zondag en precies evenveel als op zaterdag. Het is de derde achtereenvolgende dag dat dit aantal onder de 2200 blijft. Sinds eind april zijn meer dan vijfhonderd ziekenhuisbedden vrijgekomen.

Op de verpleegafdelingen werd het afgelopen etmaal iets drukker, maar het aantal coronapatiënten op de intensive cares daalde voor de twaalfde achtereenvolgende dag. Die ic-vleugels behandelen nu 681 coronapatiënten, het laagste aantal sinds 31 maart.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions