Clicky

 
Transport Online - NIWO bestaat 75 jaar

NIWO bestaat 75 jaar

NIWO bestaat 75 jaar
17-05-2021 12:02 | Overig | auteur Redactie | Esther van der Wal

RIJSWIJK - Vandaag, maandag 17 mei 2021, is het vijfenzeventig jaar geleden dat de NIWO werd opgericht. In het voorwoord van het herdenkingsboek dat in 1996 werd geschreven naar aanleiding van het 50-jarige bestaan van de NIWO werd verondersteld dat men ''in 1946 niet had kunnen bevroeden dat de NIWO na 50 jaar nog springlevend zou zijn”.

Anno 2021 is de NIWO nog steeds springlevend en de NIWO bewijst onverkort haar nut als zelfstandig bestuursorgaan op het terrein van de vergunningverlening (c.a.) voor het wegtransport. 

Het voornaamste doel in 1946 was orde op zaken te stellen in de naoorlogse periode waarin chaotische toestanden in het internationaal wegvervoer dreigden te ontstaan. Als belangengroepering gestart werd de NIWO al snel omgevormd tot een stichting met overheidsbevoegdheden, onder andere de vergunningverlening voor het grensoverschrijdend beroepsgoederenvervoer over de weg.

Anno 2021 is de kerntaak nog steeds de vergunningverlening. "Een publieke taak die we uitvoeren op een zorgvuldige en snelle wijze met de regelgeving als dwingend kader én met focus op de belangen van de klant, de aanvrager", aldus het jubilerende NIWO.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden