Clicky

 
Transport Online - Vijf gewonden door brand in winkel in Den Haag

Vijf gewonden door brand in winkel in Den Haag

Vijf gewonden door brand in winkel in Den Haag
17-05-2021 09:39 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - [update] De brand in de winkel aan de Weissenbruchstraat in Den Haag is aangestoken, meldt de politie. Zondagnacht raakten vijf bewoners van woningen boven en naast het winkelpand gewond door de brand. Een stel met een klein kind moest met een hoogwerker van het dak worden gehaald.

Zeven bewoners zijn gecontroleerd in de ambulance. Vijf van de slachtoffers, waaronder de baby, zijn daarna vervoerd naar het ziekenhuis vanwege het inademen van rook. Een van hen had ook nog een hoofdwond.

De brand brak rond 00.20 uur uit, en het vuur sloeg over naar een bovenliggende woning. Op dat moment waren de bewoners thuis, de meeste lagen te slapen. Een alerte buurtbewoner waarschuwde direct de bewoners van de omliggende panden. In totaal zijn zes huizen ontruimd. Volgens de woordvoerder kunnen de bewoners van ten minste twee woningen voorlopig niet terugkeren. "We bekijken of de anderen dat wel kunnen." Hij kon niet zeggen hoeveel mensen precies zijn geëvacueerd vanwege de brand. De brand was in de loop van de nacht onder controle.

Volgens de politie meldde de alerte buurtbewoner dat hij rond 00.15 uur twee donker geklede personen bij de winkel zag staan. Een van hen droeg een petje. Kort daarna hoorde de buurtbewoner het geluid van brekend glas en direct daarna vatte de winkel vlam. Vervolgens zag hij de twee wegrennen richting de Neuhuyskade. Direct rende hij zelf de straat op om omwonenden te waarschuwen. Drie passanten hielpen hem daarbij.

Omwonenden in de Haagse wijk Benoordenhout gingen al uit van brandstichting. "Een buurman werd wakker van glasgerinkel en zag twee jongens met twee jerrycans het winkelpand binnengaan. Hij heeft eerst 112 gebeld en daarna waren de jongens al weg en stond het pand gelijk in lichterlaaie", zei een buurtbewoonster tegen Omroep West. "Er zijn allemaal woningen boven de winkel. Hoe haal je het in je hoofd."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions