Clicky

 
Transport Online - Gerrit Krolbrug in Groningen nog niet open voor het verkeer

Gerrit Krolbrug in Groningen nog niet open voor het verkeer

Gerrit Krolbrug in Groningen nog niet open voor het verkeer
17-05-2021 09:04 | Weer en Verkeer | auteur ANP

GRONINGEN - De herstelwerkzaamheden aan de Gerrit Krolbrug in Groningen zijn wat uitgelopen. Rijkswaterstaat kreeg zondagavond te maken met een kleine tegenvaller toen er water in de drijver stroomde waar de brug op ligt. Ook zijn er nog wat andere kleine problemen. "De grilligheid en ouderdom van de brug speelt ons parten", aldus Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat streeft ernaar "in de loop van de dag" de vaarweg en loopbruggen weer veilig open te stellen.

Dit weekeinde voer het Duitse vrachtschip Bodensee tegen de brug aan. Die raakte daardoor zwaar beschadigd en kon niet meer worden bediend. Door de aanvaring kwam de brug scheef in het draaischarnier te hangen.

Het schip was technisch in orde en de schipper van het Duitse vrachtschip, een 59-jarige man uit Tsjechië, was niet onder invloed van alcohol of drugs tijdens de aanvaring. Wel werd hij aangehouden en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt wegens 'geen goed zeemanschap' en wegens het 'door zijn schuld vernielen' van de brug, aldus de Landelijke Eenheid van de politie.

Rijkswaterstaat heeft beslag gelegd op het schip. Volgens een woordvoerder is dat een standaard procedure. "We vragen een bankgarantie en het schip krijgt een vaarverbod. Dat heeft niet zozeer met de oorzaak van het ongeval te maken, maar dat is verzekeringstechnisch."

Zo'n twintig schepen liggen nog voor de brug te wachten om door te kunnen varen. Dat waren schepen die al onderweg waren en niet meer konden keren. De rest van het scheepvaartverkeer is na de aanvaring geïnformeerd over de stremming. Wegverkeer wordt omgeleid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats