Clicky

 
Transport Online - Songfestival officieel begonnen met openingsceremonie

Songfestival officieel begonnen met openingsceremonie

Songfestival officieel begonnen met openingsceremonie
16-05-2021 23:41 | Showbizz | auteur ANP

ROTTERDAM - Het Eurovisie Songfestival van 2021 is zondagavond officieel begonnen. Met uitzicht op de Erasmusbrug stelden de aanwezige deelnemers zich bij de Cruise Terminal in Rotterdam voor aan de toegestroomde pers.

Voor de openingsceremonie was een liefst 210 meter lange turquoise loper uitgerold. Slechts een deel van de songfestivalpers was welkom, publiek kon het schouwspel alleen van een afstandje op de brug zien.

Jeangu Macrooy, die Nederland vertegenwoordigt op het songfestival, gaf samen met zijn concurrenten een marathonserie interviews aan de toegestroomde pers. De zanger vond het vooral leuk om ook eens de andere artiesten te zien. "We zitten normaal natuurlijk in een bubbeltje. Nu word je toch wel bewuster van: we doen dit samen. En het is supertof en fijn dat het op een veilige manier kan."

De ceremonie verliep alles behalve volgens het boekje. Vanwege coronabesmettingen in de delegaties van Polen en IJsland arriveerden de artiesten uit veiligheidsoverwegingen met eigen vervoer en niet per boot, zoals oorspronkelijk de bedoeling was. Daardoor kwamen veel delegaties in een andere volgorde aan dan gepland.

Vanwege technische problemen begon de show bovendien te laat maar rond 18.20 uur arriveerde de Litouwse inzending The Roop als eerste op de loper. Daarna volgde een bonte stoet van artiesten die voor de camera's onder meer hun liedje zongen, spelletjes deden en hun outfits showden. Zo'n 2,5 uur later was de Nederlands-Griekse Stefania een van de laatsten die het einde had bereikt.

Naast Polen en IJsland waren de delegaties van Roemenië en Malta zondagavond afwezig. Beide landen zitten in hetzelfde hotel en vermoedelijk is het hotel de bron van de besmetting. Australië was er als vijfde land niet bij omdat zangeres Montaigne niet naar Rotterdam is gekomen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden