Clicky

 
Transport Online - Oproep aan Tweede Kamer: corrigeer Rutte’s tweet over Israël

Oproep aan Tweede Kamer: corrigeer Rutte’s tweet over Israël

Oproep aan Tweede Kamer: corrigeer Rutte’s tweet over Israël
16-05-2021 20:02 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De Tweede Kamer moet de tweet die demissionair minister-president Mark Rutte vrijdag stuurde corrigeren. Dat zegt het door de oud-premier Dries van Agt opgerichte The Rights Forum, een kennisorganisatie die opkomt voor de Palestijnen. Rutte tweette dat de raketbeschietingen van Hamas onacceptabel zijn en sprak Nederlandse steun uit voor Israëls recht op zelfverdediging.

In een brief schrijft de organisatie dat Rutte’s reactie "past in de Nederlandse traditie van pro-Israëlische partijdigheid waarmee de Nederlandse regering het Palestijns-Israëlische conflict altijd heeft bejegend". The Rights Forum stelt dat die eenzijdigheid geen recht doet aan de positie en het leed van de Palestijnen, noch aan de opvattingen van de Nederlandse bevolking. "Het Israëlische geweld en de wijze waarop landen als Nederland dat straffeloos laten voortbestaan, leidt bij steeds meer Nederlanders tot frustratie en woede", aldus de organisatie.

In de brief noemt de organisatie acht punten waarop Rutte’s bezorgdheid over de geweldsescalatie in Israël en Palestina tekortschiet. Zo zou het de premier ontbreken aan "een visie die eindelijk de grondoorzaken van het steeds weer oplaaiende geweld aanpakt". De brief wordt woensdag aan de Tweede Kamer gestuurd. Op donderdag komt de situatie in Israël en Gaza daar aan de orde.

Vrijdag spraken linkse partijen in de Tweede Kamer zich al uit tegen de tweet van Rutte.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats