Clicky

 
Transport Online - Man (26) die agent taserde bij protest moet voor rechter komen

Man (26) die agent taserde bij protest moet voor rechter komen

Man (26) die agent taserde bij protest moet voor rechter komen
16-05-2021 16:53 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De 26-jarige man uit Woudenberg die zaterdag is aangehouden nadat hij een agent aanviel, moet aankomende week voor de rechter verschijnen. De man sloeg de agent in het gezicht en taserde hem op zijn veiligheidsvest bij een pro-Palestijnse betoging in Den Haag.

De man begon een discussie met de demonstranten op het Malieveld. Toen de politie hem daarop aansprak om "wanordelijkheden te voorkomen", viel hij een agent aan. Die raakte gewond door de klap en doet aangifte. Bij de arrestatie van de man werd pepperspray gebruikt.

Na afloop van de betoging op het Malieveld werden vijf andere mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het ging om mannen tussen de 16 en 28 jaar uit Den Haag, Maassluis en Waddinxveen, die stenen zouden hebben gegooid naar de politie. Tegen vier van hen is proces-verbaal opgemaakt. De vijfde aangehouden persoon is vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

In Den Haag kwamen zaterdag honderden mensen samen bij verschillende pro-Palestijnse betogingen. Op het Malieveld verzamelde zich de grootste groep, van ongeveer vijfhonderd mensen. Ze hadden vlaggen bij zich en er werd geluisterd naar toespraken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions