Clicky

 
Transport Online - Weghalen door 'Bodensee' aangevaren brugdeel Groningen van start [+foto&video]

Weghalen door 'Bodensee' aangevaren brugdeel Groningen van start

Weghalen door 'Bodensee' aangevaren brugdeel Groningen van start [+foto&video]
16-05-2021 10:08 | Aanvaringen | auteur ANP

GRONINGEN - In Groningen is Rijkswaterstaat zondagochtend vroeg begonnen met het weghalen van het aangevaren deel van de Gerrit Krolbrug. Eerder dit weekeinde voer daar een Duits vrachtschip tegen aan. De brug raakte zwaar beschadigd en is niet meer bedienbaar.

Door de aanvaring hangt de brug scheef in het draaischarnier, en het stoplicht is afgebroken. De brug is afgesloten voor zowel fietsers, voetgangers en scheepvaart. Ongeveer twintig schepen liggen te wachten om door te kunnen.

Zaterdagavond begon Rijkswaterstaat al met voorbereidingen om het aangevaren brugdeel uit de vaarweg te verwijderen. Er worden twee kranen aan beide zijden van de brug gezet, zodat het brugdeel opgetild kan worden. Het wordt dan eerst op een ponton gehesen. Hoe lang de hele operatie gaat duren is onduidelijk.

De schipper van het Duitse vachtschip, een 59-jarige man uit Tsjechië, was niet onder invloed van alcohol of drugs tijdens de aanvaring, zo werd zaterdag al duidelijk. Het schip was technisch en in orde. De schipper is wel aangehouden en verhoord. Vooralsnog is alleen proces-verbaal opgemaakt wegens 'geen goed zeemanschap'. Nadere onderzoeken en verhoren komende dagen zullen duidelijk moeten maken of hem nog meer ten laste zal worden gelegd

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden