Clicky

 
Transport Online - Politie houdt grote controle in omgeving De Groot Fresh Group in Hedel [+foto]

Politie houdt grote controle in omgeving De Groot Fresh Group in Hedel

Politie houdt grote controle in omgeving De Groot Fresh Group in Hedel [+foto]
16-05-2021 09:50 | Criminaliteit | auteur ANP

HEDEL - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote controle gehouden op de A2 in de buurt van de Gelderse plaats Hedel. Het gebied is twee dagen geleden door de gemeente Maasdriel als veiligheidsrisicogebied bestempeld vanwege het geweld in de zaak rond fruitbedrijf De Groot Fresh Group, dat in de afgelopen weken weer is opgelaaid. De politie mag in deze omgeving preventief fouilleren.

Er zijn meer dan 100 auto’s gecontroleerd. Bij de controle zijn geen wapens aangetroffen. Er is wel opgetreden vanwege verkeersovertredingen: een bestuurder was onder invloed van alcohol. Daarnaast is er een auto in beslag genomen van iemand die voor de derde keer zonder rijbewijs reed.

De afgelopen periode zijn weer huizen beschoten in Hedel, Kerkdriel en Velddriel, adressen die te maken hebben met De Groot Fresh Group. Medewerkers van het bedrijf worden al sinds mei 2019 bedreigd. Toen is een lading cocaïne aangetroffen in een van de fruittransporten en heeft het bedrijf de politie ingelicht. Afpersers eisten door middel van sms-berichten een vergoeding voor de geleden schade van 1,5 miljoen euro.

De politie doet geen uitspraken over een eventuele verdere toepassing van deze maatregel. Over het onderzoek naar de beschietingen is geen update te geven. Aan de zaak werd afgelopen dinsdag in Opsporing Verzocht aandacht besteed; dat leverde volgens de politie enkele tips op.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions