Clicky

 
Transport Online - Geen technische mankementen aan vrachtschip 'Bodensee' dat Gerrit Krolbrug ramde

Geen technische mankementen aan vrachtschip 'Bodensee' dat Gerrit Krolbrug ramde

Geen technische mankementen aan vrachtschip 'Bodensee' dat Gerrit Krolbrug ramde
15-05-2021 19:31 | Incidenten | auteur ANP

GRONINGEN - Het Duitse vrachtschip dat in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen de Gerrit Krolbrug in Groningen aan is gevaren, was technisch in orde. Ook was de schipper, een 59-jarige man uit Tsjechië, niet onder invloed van alcohol of drugs tijdens de aanvaring. Dat meldt de Landelijke Eenheid van de politie na een eerste onderzoek.

De brug over het Van Starkenborghkanaal is door het incident, kort na middernacht, zwaar beschadigd geraakt. Omwonenden hoorden een harde klap. Alle opvarenden, en een scooterrijder die op de burg reed op het moment van de aanvaring, zijn met de schrik vrijgekomen.

De schipper is aangehouden en verhoord. Vooralsnog is alleen proces-verbaal opgemaakt wegens 'geen goed zeemanschap'. Nadere onderzoeken en verhoren komende dagen zullen duidelijk moeten maken of hem nog meer ten laste zal worden gelegd, aldus de politie.

De brug is niet meer bedienbaar en blijft voorlopig dicht, meldt Rijkswaterstaat. Door de aanvaring hangt de brug scheef in het draaischarnier, en het stoplicht is afgebroken. De brug is afgesloten voor zowel fietsers, voetgangers en scheepvaart.

Zaterdagavond is Rijkswaterstaat begonnen met voorbereidingen om het aangevaren brugdeel uit de vaarweg te verwijderen. Er worden twee kranen aan beide zijden van de brug gezet, zodat het brugdeel opgetild kan worden. "Het belangrijkste is nu dat de scheepvaart er weer snel en veilig door kan", aldus een woordvoerder. Ook wordt er onderzocht of voetgangers en fietsers zo snel mogelijk gebruik kunnen maken van de naastgelegen loopbruggen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden