Clicky

 
Transport Online - Jeangu wisselt zwart harnas in voor symbolische halsketting

Jeangu wisselt zwart harnas in voor symbolische halsketting

Jeangu wisselt zwart harnas in voor symbolische halsketting
15-05-2021 14:33 | Showbizz | auteur ANP

ROTTERDAM - De halsketting die Jeangu Macrooy zaterdag voor het eerst droeg tijdens zijn tweede repetitie op het Eurovisie Songfestival is van symbolische waarde. De Nederlandse inzending heeft aan zijn nek een halve cent gehangen, wat verwijst naar de tekst van zijn nummer Birth Of A New Age.

"We hebben besloten om wat te veranderen aan de outfit", zo legde Jeangu zaterdag op de persconferentie na afloop van zijn repetitie in Rotterdam Ahoy uit. De ketting vervangt het zwarte harnas dat Jeangu donderdag nog droeg en verwijst naar het oude Surinaams gezegde: "Mi na afu sensi, no wan man e broko mi", wat letterlijk "Ik ben een halve cent, je kan me niet breken" betekent.

"Het is een heel oud gezegde want we gebruiken helemaal geen halve centen meer. Maar dit hier is een zilveren halve cent die nu op mijn borst hangt, dicht bij mijn hart. Dat hebben we toegevoegd voor de symboliek", aldus Jeangu. Het was niet de enige wijziging aan de outfit van de zanger. Ook aan zijn blauwe jasje waren enkele toevoegingen gedaan.

Met de boodschap in het lied wil Jeangu straks eigenwaarde, veerkracht en vastberadenheid overbrengen op het songfestivalpubliek.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden