Transport Online - ME ontruimt Jaarbeursplein na drukte Pro-Palestijnse demonstratie

ME ontruimt Jaarbeursplein na drukte Pro-Palestijnse demonstratie

ME ontruimt Jaarbeursplein na drukte Pro-Palestijnse demonstratie
14-05-2021 18:59 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - [update 19:28 uur] De ME is ingezet om de laatste demonstranten van het Jaarbeursplein af te drijven, bevestigt de politie Midden-Nederland. Het gaat om enkele tientallen demonstranten die niet vertrokken na meerdere oproepen van de politie en de organisatie om het plein te verlaten.

De burgemeester van Utrecht ontbond, in samenspraak met politie en OM, de pro-Palestijnse demonstratie op het Jaarbeursplein omdat het te druk was. Daardoor moest iedereen het plein verlaten. Volgens de gemeente was de organisatie niet in staat te garanderen dat de coronamaatregelen worden nageleefd.

De organisatie riep de demonstranten direct op om te vertrekken na het besluit van de burgemeester. Via een livestream van de demonstratie op sociale media was echter te zien dat een groep van tientallen mensen nog bleef hangen op het het plein.

Op het Jaarbeursplein was plek voor 500 betogers, vrij snel na het begin van de demonstratie riep de gemeente Utrecht demonstranten al op niet meer te komen omdat dat maximum al bereikt was. Bij meer demonstranten zou de regel voor 1,5 meter afstand in het geding komen.

De demonstratie onder de noemer 'Free Palestina' is naar aanleiding van de escalatie van het Palestijns-Israëlisch conflict. Tijdens de demonstratie waren veel Palestijnse vlaggen te zien.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,568

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen