Clicky

 
Transport Online - Sluis Sint Andries weer open voor scheepvaart

Sluis Sint Andries weer open voor scheepvaart

Sluis Sint Andries weer open voor scheepvaart
14-05-2021 10:27 | Stremmingen | auteur Redactie | Esther van der Wal

SINT ANDRIES - Er is de afgelopen weken hard gewerkt om sluis Sint Andries weer open te kunnen stellen voor de scheepvaart. Sinds woensdagmiddag 12 mei 2021 17.00 uur kunnen schepen weer van de Maas naar de Waal en vice versa via sluis St. Andries. Dat meldt Rijkswaterstaat vrijdag.

Maandag 15 maart werd sluis Sint Andries per direct gestremd. Er werd een aantal technische gebreken geconstateerd, waardoor het schutten niet langer verantwoord leek. Na uitgebreide (duik)inspecties en berekeningen, bleek dat er wel veilig geschut kon worden, maar dat er flinke slijtage was aan onderdelen van de sluisdeuren.

Inmiddels zijn de beschadigde druk- en geleidewielen aan de sluisdeur aan de Waalzijde vervangen en is de drukrails gerepareerd. Omdat de sluis nu toch buiten gebruik was, zijn er ook baggerwerkzaamheden uitgevoerd. De vervuiling in de nabijheid van de sluisdeuren, die ook tot storingen leidde, is weggehaald.

Er zijn extra data verzameld naar aanleiding van bevindingen van eerdere onderzoeken, die we straks kunnen gebruiken bij het monitoren van de sluis. Rijkswaterstaat heeft proefsluitingen gedaan om te testen of de problemen ook echt verholpen zijn. De sluis functioneert momenteel weer naar behoren.

Foto's

  • J.Roeland
    MAAS
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden